O LECȚIE DESPRE ARTA IUBIRII

Inapoi la stiri

O LECȚIE DESPRE ARTA IUBIRII

Stagiunea teatrală 2019 a Palatului Culturii Bistrița a fost deschisă în forță în 22 martie de spectacolul ,,Ultima haltă în paradis” a Teatrului Municipal ,,Aurelia Manea” Turda, care s-a jucat cu sala plină.  Publicul bistrițean a fost electrizat și captivat de la bun început de această comedie savuroasă care prezintă povestea de viață și îndeosebi experiențele sentimentale ale personajului Mitică (Marian Negrescu). Actorul a avut un rol de mare întindere, jucând excepțional.  

 ,,Ultima haltă în paradis” de Valentin Nicolau este o piesă foarte importantă a dramaturgiei contemporane și reprezintă o lecție despre dragoste cu armele comediei, o incursiune înspre sufletul femeii care are o dimensiune uriașă, relevând profunzimi care trebuie explorate. Acțiunea piesei se petrece într-un salon de spital în care Mitică îi împărtășește experiențele sale și îi insuflă spiritul său de aventură lui Ionel (Cătălin Grigoraș), care s-a lăsat influențat de experimentatul Mitică, preluând acest tipar masculin. Ionel este sedus de senzualitatea personajelor feminine, care l-au împresurat năvalnic. Finalul piesei subliniază faptul că drama este indispensabilă comediei și viceversa prin antagonismul conturat de moartea lui Mitică în antiteză cu însuflețirea firii și vieții lui Ionel.

  Feedbackul pozitiv a fost redat de reacțiile publicului, spectacolul fiind urmărit cu plăcere datorită personajelor colorate și ritmului alert al piesei. La final actorii au fost răsplătiți cu ropote de aplauze, fiind recunoscători pentru atmosfera creată de spectatori pe tot parcursul reprezentației teatrale și exprimându-și dorința de a reveni în curând la Palatul Culturii Bistrița!

AMELIA CREȚIU