COMISIA PENTRU CULTURĂ ȘI MEDIA, LA PALATUL CULTURII DIN BISTRIȚA

Inapoi la stiri

COMISIA PENTRU CULTURĂ ȘI MEDIA, LA PALATUL CULTURII DIN BISTRIȚA

La Palatul Culturii Bistriţa, în cadrul Societăţii Scriitorilor Bistriţeni „Conexiuni”, joi 18 Aprilie a avut loc un eveniment deosebit, o adevărată premieră pentru noi, o seară diversă de lectură, poezie dar și muzică în prezența Comisiei pentru cultură şi media a Senatului României. 

După participarea la o serie de evenimente oficiale, Comisia Parlamentară sosită în urbea noastră la invitația senatorului ALDE, Ioan Simionca a poposit în Palatul Culturii din Bistrița unde a luat contact cu poezia bistrițeană adusă în dar de către o parte a membrilor Societăţii Scriitorilor ”Conexiuni”.

Din partea comisiei au fost prezenți la eveniment Radu Cosmin Preda președintele comisiei, Turos Lóránd vicepreședinte și Dan Lungu membru, fiind însoțiți de către secretarul de stat Alexandru Pugna de la Ministerul Culturii şi Indentităţii Naţionale. 

Seara culturală a debutat cu vizionarea unui scurt metraj tematic, în pragul sărbătorilor pascale, intitulat ”De Sfintele Paști” realizat de către prof.dr. Dorel Cosma- directorul Palatului Culturii din Bistrița. Lansările ultimelor volume de cărți și lecturarea poeziilor a aparținut scriitorilor Elena M. Cîmpan cu volumul de poezii ”Intrarea în timp”, Dorel Cosma cu ediția trilingvă a volumului de poezii ”Sete de liniște” , Dan Lungu - în dubla calitate de scriitor și membru al comisiei pentru cultură - cu cartea ”Pâlpâiri”, Menuț Maximinian cu cartea ”Poveștile Paștelui” și Alexandru Uiuiu cu cele două romane intitulate sugestiv ”Țara ascunsă”. 

Publicul, unul avizat și aflat în număr mare, a urmărit cu interes evenimentul și a putut să se bucure de o seară interactivă, plină de lectură, poezie și muzică iar la final au putut interacționa, atât cu oficialii prezenți cât și cu scriitorii, adresând întrebări, recomandări dar și felicitări. 

Cei prezenți la eveniment, pe lângă momentele de poezie, s-au putut bucura și de clipe muzicale oferite cu măiestrie de către doi dintre artiștii ansamblului profesionist ”Cununa de pe Someș” al Palatului Culturii Bistrița, Raluca Vasiluț - nai și Alexe Savu - pianină.

În final, este de apreciat inițiativa avută de către senatorului ALDE, Ioan Simionca dar să nu uităm și de felicitările de rigoare adresate organizatorilor cu spreanța că și în viitorul cât mai apropiat vor exista noi propuneri, cel puțin la fel de inspirate și fructuoase ca și aceasta în care iubitorii de carte și condei au reușit să își dea mâna cu cârmuitorii culturii naționale, la ei acasă.

Adi Pușcaș