EȘTI TALENTAT LA FOLCLOR? TE AȘTEPTĂM LA FESTIVAL !

Inapoi la stiri

EȘTI TALENTAT LA FOLCLOR? TE AȘTEPTĂM LA FESTIVAL !

UNIUNEA MONDIALĂ DE FOLCLOR I.G.F.

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ DE FOLCLOR DIN ROMÂNIA

FUNDAȚIA CULTURALĂ „ ȘOPTEREAN”

 

Regulamentul

Festivalului  concurs internațional de  interpretare a cântecului popular
„PETRE SĂBĂDEANU“
Ediţia a IV-a
Târgu Mureș, 1-3 noiembrie 2019


1. Festivalul – Concurs international de interpretare a cantecului popular „PETRE SĂBĂDEANU” - ediţia a III-a se va desfăsura în perioada 1-3 noiembrie 2019, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș.


2. Sunt invitaţi să participe solişti vocali, cu vârstra între 16-30 de ani.


3. Fiecare concurent va interpreta, în mod obligatoriu, o doină sau baladă (maxim 2 strofe), fără acompaniament şi un cântec ritmat cu acompaniament orchestral, din zona pe care o reprezintă.


4. Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra ansamblului profesionist „Cununa de pe Someș” a Palatului Culturii Bistrița.

5. Înscrierea concurenţilor se va face până în data de 28 octombrie 2019, ora 1200 la nr. de telefon 0745667814 sau la adresa de e-mail : palatulculturiibistrita@yahoo.ro


6. Prezentarea concurenţilor înscrişi pentru preselecţie, repetiţii cu orchestra şi stabilirea altor probleme organizatorice va fi în data de 2 noiembrie 2019, ora 1000 la Palatul Culturii din Târgu Mureș.


Repetiţiile cu orchestra vor avea loc în zilele de 2 - 3 noiembrie 2019, între orele 1000–1400 la Sala Palatului, din Târgu Mureș.


Concursul se va desfăşura în regim de spectacol cu public, în ziua de 3 noiembrie 2019, începând la ora 1700 în sala de spectacole a Palatului Culturii din Târgu-Mureș, iar Gala laureaţilor şi Festivitatea de premiere vor avea loc în data de 3 noiembrie 2018, ora 18 - 21.


Ordinea intrării în concurs va fi stabilită de organizatori, din considerente legate de zonele etnofolclorice şi spectacol.


9. Juriul festivalului va fi alcătuit din specialişti cu experiență în domeniu şi din personalităţi ale vieţii artistice românești.


Criterii de jurizare:


-calitatea vocii şi a interpretării


-autenticitatea şi valoarea artistică a cântecelor


- prezenţa scenică


- frumuseţea şi autenticitatea costumului popular purtat de interpret. 


Hotărârea juriului privind atribuirea premiilor este irevocabilă.


10. Pe toată durata Festivalului, concurenţii se vor conforma Regulamentului stabilit.


Organizatorii vor suporta cheltuielile de cazare şi masă pe toată durata Festivalului pentru toţi participanţii, iar cheltuielile de transport pentru concurenţi vor fi suportate de aceştia sau de instituţiile pe care le reprezintă.
De asemenea, organizatorii vor suporta cheltuielile cu premiile, publicitatea, plata colaboratorilor.


Premii 
- Marele premiu 
- Premiul I 
- Premiul II 
- Premiul III 
- Mențiuni
- Premii Speciale


Notă: Pentru a veni în spijinul organizatorilor, concurenţii trebuie să trimită, anticipat, prin fax 0263218560 sau e-mail: palatulculturiibistrita@yahoo.ro până în data de 28 octombrie 2019, partitura cântecului pe care îl va interpreta cu acompaniament orchestral, pe care se va menţiona gama și o scurtă prezentare a concurentului (nume și prenume, vârstă, localitatea, zona folclorică pe care o reprezintă, județul, țara, palmares, participări naționale și internaționale, trofee, distincții etc.), necesare pentru realizarea caietului-program al festivalului. 


Nu se înscriu în concurs cei care trimit partiturile și fotografiile după data de 28 octombrie 2019.

Concursul de interpretare se adresează soliștilor români.

Interpreții din străinătate vor susține câte un microrecital ( 2-3 piese cu negativ). Obligatoriu vor purta costumul popular din țara pe care o reprezintă. Programarea în Festival se va face la sosirea în Târgu- Mureș.

Delegațiile din străinătate sunt rugate să comunice mijlocul de transport și ora de sosire la Târgu-Mureș. Sosirea este planificată pentru ziua de 1 noiembrie iar returul pentru ziua de 4 noiembrie, după micul dejun.

Parteneri media: TVR3, TVR Târgu-Mureș, Zi de Zi, Cuvântul  Liber, Radio Târgu Mureș, Ardeal TV, TV AS Târnăveni, Radio Antena Satelor București.


VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG !

 

 

Președintele Juriului                                                                

Prof. dr. Dorel Cosma       
 

 

Director festival

Nelu Șopterean