PROF. DR. DOREL COSMA, REALES PREȘEDINTE I.G.F. !

Inapoi la stiri

PROF. DR. DOREL COSMA, REALES PREȘEDINTE I.G.F. !

Adunarea Generală a Uniunii Mondiale de Folclor I.G.F. a avut loc în acest sfârșit de săptămână (4-6 octombrie) în Chamony-Mont-Blanc, Franța.

Douăzeci de delegați din douăzeci de țări au participat la întâlnirea de la Charmony cu ocazia alegerilor în ceea ce privește președenția Uniunii Mondiale de Folclor . Cu unanimitate de voturi, Dorel Cosma a fost reales preşedinte IGF pentru următorii patru ani. Menționăm că din anul 2011, prof. dr. Dorel Cosma deține această funcție,  când pentru prima dată la Bistrița s-a organizat Adunarea Generală a Uniunii Mondiale de Folclor, iar în 2015 în Nimes - Franța câștigând cel de-al doilea mandat. 
În cadrul aceleași întâlniri, după preluarea celui de-al treilea mandat al președintelui Dorel Cosma, a avut loc și alegerea noului Birou Executiv IGF, care urmează ca în legislatura următorilor patru ani să coordoneze activitatea folclorică mondială. De asemenea, au fost analizate probleme ale activităţii folclorice din întreaga lume, situațiile financiare dar și propuneri interesante în ceea ce privește agenda folclorică IGF și pe care componenții biroului executiv urmează să le transmită mai departe tuturor membrilor IGF. 

Mai multe detalii despre întregul eveniment petrecut la Charmony vom afla în decursul acestor zile, când prof.dr. Dorel Cosma se va întoarce acasă împreună cu delegația Asociației Naționale de Folclor - Pahone Pop (vicepreședinte), Teodor Pușcaș (vicepreședinte) și Adrian Pușcaș (consilier). 

FELICITĂRI, MULTĂ SĂNĂTATE ȘI PUTERE DE MUNCĂ !