ANSAMBLUL PROFESIONIST ”CUNUNA DE PE SOMEȘ” PREZENT LA FESTIVALUL TOAMNEI DIN SĂRMAȘ - HARGHITA!

Inapoi la stiri

ANSAMBLUL PROFESIONIST ”CUNUNA DE PE SOMEȘ” PREZENT LA FESTIVALUL TOAMNEI DIN SĂRMAȘ - HARGHITA!

Duminică, 20 octombrie 2019, într-o zi frumoasă și călduroasă de toamnă, artiștii ansamblului profesionist ”Cununa de pe Someș” au fost prezenți la ediția cu numărul 8 a Festivalului Toamnei din Sărmaș, Harghita. Ediția din acest an a fost organizată în incinta bisericii ortodoxe din centrul Sărmașului de către Primăria Sărmaș, Consiliul Local, Căminul Cultural și Asociația Crescătorilor de Animale din Sărmaș. Invitația a venit din partea artistului Ioan Cristian Țărean, solist și realizator de emisiuni folclorice în cadrul televiziunii TVR 3 cu care ansamblul ”Cununa de pe Someș” a reușit de-a lungul anilor să întrețină o legătură frumoasă și prielnică în ceea ce privește promovarea folclorului zonei noastre pe plan național.

Alături de soliștii ansamblului - Anton Todică, Marian Predescu, Mărioara Sigheartău și Petre Petruse au încântat publicul prezent la manifestare și interpreții de muzică populară - Nelu Șopterean, Ioan Cristian Țăran - acompaniați de orchestra profesionistă a Palatului Culturii Bistrița, sub bagheta dirijorului Alexandru Demeter. 

În ceea ce privește spectacolul artistic oferit sărmășenilor de către dansatorii ansamblului, acestora le-au fost prezentate dansuri de pe Valea Șieului, dans din Bucovina și Banat, coregrafia aparținând coregrafului Teodor Pușcaș.

Spectacolul a început în jurul orei 13:00, iar în prezentarea realizată de către Andrei Romanică, după tabloul folcloric oferit de către bistrițeni, au continuat să urce pe scenă Robert Târnăveanu, Ciprian Ilie, Ansamblul Mugurii Săramșului, Livia Harpa și Grupul Flori Toplițene a Casei de Cultură din Toplița. 

Doris Cosma Nedelea