DUMINICĂ LA PALATUL CULTURII DIN TÂRGUL MUREȘ !

Inapoi la stiri

DUMINICĂ LA PALATUL CULTURII DIN TÂRGUL MUREȘ !

Uniunea Mondială de Folclor și Fundația culturală ”Nelu Șopterean” organizează duminică, 3 noiembrie, cea de-a IV-a ediție a Festivalului concurs internațional de interpretare a cântecului popular „Petre Săbădeanu”, la Sala de Spectacole a Palatului Culturii din Tîrgu-Mureș.

Festivalul-concurs internațional de interpretare a cântecului popular „Petre Săbădeanu” este deschis tuturor tinerilor interpreţi vocali de muzică populară, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 ani, care dovedesc atât calități interpretative deosebite, cât și respect față de portul popular național. Totodată scopul acestui festival este de a menține vie memoria celui care a slujit de peste 50 de ani cântecul de pe Valea Mureșului prin glasul său curat, puternic și frumos –Petre Săbădeanu, originar din comuna Sîntana de Mureș.

Juriul festivalului va fi alcătuit din specialişti cu experiență în domeniu şi din personalităţi ale vieţii artistice românești. Pe scena festivalului vor urca invitați speciali veniți din străinătate, care vor încânta publicul spectator prin susținerea unor microrecitaluri, dar și artişti consacraţi din ţară amintind aici pe Ana Munteanu, Maria Butilă, Panfil Roată, Ionela Bran, Crucița Cistelecan, Nelu Șopterean, Dina Vărărean, Mugurel Gabor, Marian Suciu, Cristina Fărcaș.

Invitat special este Ansamblul profesionist Cununa de pe Someş al Palatului Culturii Bistriţa, maestru coregraf Teodor Puşcaş, dirijor Alexandru Demeter, director Dorel Cosma.

Spectacolul va începe la ora 17:00 iar intrarea este liberă !

DORIS COSMA NEDELEA