ANSAMBLUL FOLCLORIC ”CUNUNIȚA” – SPECTACOL LA SFÂRȘIT DE AN

Inapoi la stiri

ANSAMBLUL FOLCLORIC ”CUNUNIȚA” – SPECTACOL LA SFÂRȘIT DE AN

 

Asa cum ne-au obișnuit în fiecare an, înainte de Crăciun, membrii ansamblului ”Cununița” , ce aparține Palatului Culturii Bistrița, director prof. dr. Dorel Cosma, coordonați de către coregraful Paul Muntean organizează un spectacol pentru cei dragi, cei care le-au fost alături și i-au sprijint pe parcursul anului la diferite acțiuni la care ei au participat. Mă refer aici în special la părinții și rudele dansatorilor, care se îngrijesc ca acest ansamblu să se mențină, iar copiii să fie prezenți atât la repetiții cât și la evenimentele la care sunt invitați.  Miercuri, 11 decembrie, de la ora 18:00, în sala mare de spectacole a Palatului Culturii au evoluat pe scenă, plini de emoții dar în același timp entuziasmați  de munca și reușitele  lor, membrii ansamblului ”Cununița” - grupa mica și grupa mare. Prin acest spectacol, Paul Muntean și-a propus a le prezenta susținătorilor ansamblului  suitele de dansuri ce fac parte din repertoriul ansamblului dar și câteva suite noi la care au lucrat pe parcursului anului 2019.

În ceea ce privește activitatea ansamblului din anul 2019 menționăm aici evenimentele la care dansatorii au fost prezenți, cu sprijinul și suportul  instituției de cultură și a managerului prof. dr. Dorel Cosma, unde  au reprezentat orașul, județul dar și țara cu mândrie:

 încă de la începutul anului au fost la Turda un spectacol  organizat în salină; 

în luna iulie au dansat  la festivitatea de deschidere a Festivalului Internațional ”Nunta Zamfirei”, ediția cu numărul 24;

la începutul lunii august au participat la tabăra de folclor din Aheloy, Bulgaria;

pe finalul lunii august au fost prezenți la Târgul Mare al Bistriței;  

în luna septembrie au fost invitați să danseze și în cadrul evenimentului   ”Toamna bistrițeană”.

Deoarece  spectacolul de Crăciun organizat  miercuri, 11 decembrie le-a aparținut în totalitate, acesta a arătat cam așa:  dans de pe Valea Someșului  - grupa mare;  dans sieu - grupa mica; dans din pintic - grupa mare; dans de pe Valea somesului - grupa mica; dans din Maramures - grupa mare; dans din sieu - grupa mare; jocul caprei;  joc din Monor -  grupa mare; dans Maramureș - grupa mica (probabil cel mai așteptat moment al serii); dans de campie din silivasu de campie; .Maramureș - grupa mica; oltenie - grupa mare; căluș - grupa mare.

 Fiindcă ne aflăm în preajma sărbătorilor de iarnă copilașii au deschis spectacolul cu un colind tradițional ”Deschide ușa creștine”,  iar la final au avut și ei parte de o surpriză. Moș Crăciun a poposit pentru câteva clipe în mijlocul lor, bucurându-i și răsplătindu-le efortul și munca depusă întregul an cu mică atenție.

Menționăm totodată că acest spectacol a avut și un scop caritabil, părinții și toți cei prezenți au colaborat și au reușit să strângă haine, alimente, încălțăminte, jucării dar și o sumă  modică de bani pentru familia Nimigean din Dumitra, o familie nevoiașă  cu 8 copii cu vârste cuprinse între 1,6 luni și 17 ani. Cu această ocazie le dorim atât membrilor familiei Nimigean cât și întregii familii ”Cununița” sărbători binecuvântate,  cu sănătate, împliniri, iar anul 2020 să vă găsească la fel de harnici în ceea ce privește activitatea artistică, veseli  și entuziasmați de munca și efortul pe care îl depuneți.

FELICITĂRI FAMILIEI MUNTEAN (PAUL & ROXANA) ȘI TUTUROR COPILAȘILOR CE NE-AU ÎNCÂNTAT ASEARĂ PRIN SPECTACOLUL OFERIT ÎN DAR LA FINAL DE AN 2019 !

DORIS NEDELEA