SUB LUMINA LUCEAFĂRULUI ȘI A ZILEI CULTURII NAȚIONALE!

Inapoi la stiri

SUB LUMINA LUCEAFĂRULUI ȘI A ZILEI CULTURII NAȚIONALE!

 

 

                                     În 15 ianuarie 2020 s-au  împlinit 170 de ani de la nașterea geniului scriitor Mihai Eminescu, omul deplin al culturii române.

                                     Actorii Amelia Crețiu și Valentin Oncu au oferit celor iubitori de limba română și poezie cu mult talent un florilegiu line din poezia lui Eminescu. A fost o sentimentală complectare plină de emoție și umificatoare între cei doi actori. Apoi a urmat lansarea unei cărți „jurnal proză” „Reflex de clepsidră”, Editura Nosa Nostra 2020 a scriitorului Dorel Cosma.

Domnia sa a primit și o distincție de onoare din partea Asociației Naționale a „Cultului Eroilor” de la nivel central înmânată dr. Dorel Cosma de către Col.(r) Ioan Cordovan și părintele preot Vasile Beni.

                                     Cartea „Reflex de clepsidră” cuprinzând majoritatea evenimentelor cultural artistice din 2017, călătorii, amintiri, note și este tradusă și în limba engleză de Zorin Diaconescu, președinte al Societății „Conexiuni”.

                                     Despre carte au vorbit la modul elogios, Zorin Diaconescu, părintele Nicolae Feier, Menuț Maximinian directorul ziarului „Răsunetul” și scriitoarrea Elena M. Cîmpan și binențeles autorul scriitorul Dorel Cosma.

                                     A urmat un concert spectaculos cu sală plină, susținut de formația „David &The Six Martin” din Cluj-Napoca.

                                     S-a remarcat prezența în sală a scriitorilor bistrițeni membrii ai „Conexiuni”, cât și a senatorului Ioan Simionca și a viceprimarului Gelu Muthi, cât și a administratorului municipiului George Avram, a fostului primar Vasile Moldovan și a altor personalități culturale și administrative, nepotul scriitorului Ianis, fica Doris și întreaga echipă a Palatului Culturii Bistrița. A urmat și un moment de socializare totul sub egida Zilei Culturii Naționale și a Luminii Luceafărului Românesc – Mihai Eminescu!

Alexandru Cristian Miloș