TEATRUL DE PĂPUȘI ȘI MARIONETE PENTRU TINERET ”ALEXANDRU MISIUGA” - PROIECTE PENTRU 2020!

Inapoi la stiri

TEATRUL DE PĂPUȘI ȘI MARIONETE PENTRU TINERET ”ALEXANDRU MISIUGA” - PROIECTE PENTRU 2020!

 

 

                                     Teatrul de păpuși și marionete pentru tineret „Alexandru Misiuga” de la Palatul Culturii Bistrița, condus de regizoarea Cornelia Apostol, ce semnează și adaptarea textelor și scenografia își continuă stagiunea permanentă și în anul 2020 cu 1-2 spectacole pe lună.

                                     În 2020, se au în vedere realizarea a 2 proiecte premieră și anume „Frumoasa din pădurea adormită” adaptare și teatru muzical după Frații Grim, precum și piesa „Poveste de iarnă” după un text scos de Cornelia Apostol, tot sub genul unui teatru muzical.

                                     Din repertoriul trupei de păpușarii bistrițeni, ne asigură că vor fi reluate și reactualizate textele, recuzita, scenografia și regia spectacolelor fac parte cunoscute piese pentru copii și tineret precum: „Hansel și Gretel”, „Motanul încălțat”, „Albă ca Zăpada”, „Capra cu trei iezi”, „Punguța cu doi bani”, „Pinochio”, „Scufița Roșie”, „Pescarul și peștișorul de aur”, „Frumoasa și Bestia”, „Gâscănelul”, „Norocul Omului”, etc...

                                     Din distribuția mânuitorilor păpușari, unii cu vechime de 20 de ani, alții mai noi, fac parte: Adrian Pop, Cornelia Apostol, Mariana Râpan, Dănuț Buta, Cornelia Vrăsmaș, Elena Pop, Daniela Muscari, Ana Maria Stoica, Amaia Ignat, Cecilia Brendea, Susana Marișca, Arșinica Bonț.

                                     Decorul, costumația, recuzita Viorel Belei. Sunet și lumini Ovidiu Moldovan și Paul Rusu. Concepția grafică a afișelor Lucian Dobârtă, iar tipărirea realizarea lor Mihai Berbunschi.

                                     Deasemenea s-a extuns colaborarea cu dansatorii profesioniști Doris Nedelea și Ștefan Macedon, precum și cu dansatorii populari de la Ansamblul Folcloric „Cununa de pe Someș”.

                                     O bună colaborare există și cu coregrafa Bianca Simionca.

                                     Se anunță deci un an bogat în premiere și spectacole pentru teatrul de păpuși și marionete „Alexandru Misiuga” de la Palatul Culturii spre bucuria copiilor și tinerilor spectatori bistrițeni și a micilor spectatori și dincolo de granițele țării!

Alexandru Cristian Miloș