15 MAI - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI!

Inapoi la stiri

15 MAI - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI!

 

Ziua de 15 mai a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite ca fiind Ziua Internaţională a Familiei, printr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993.

La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi susţinută de Patriarhia României, ziua de 15 mai a devenit oficial Ziua Familiei Române.

 

Ziua Internaţională a Familiei este o zi specială, un motiv în plus să ne bucurăm de cei apropiaţi.

„Familie” nu înseamnă neapărat o structură ”perfectă”, indiferent câţi membri are, cu sau fără legături de rudenie, FAMILIA este acolo unde te simţi bine, unde te simţi iubit, protejat, înţeles.


Rolul acestei zile este de a sublinia importanţa tuturor acelora din familie, indiferent că sunt părinţi, bunici sau fraţi, precum şi importanţa educaţiei părinteşti pentru bunăstarea copiilor.

 

Se spune că unii ajung să prețuiască un lucru, doar după ce îl pierd, însă sunt de părere că familia trebuie prețuită încă de la început. În ziua de astăzi, poate e ușor să îți întemeiezi o familie, important este însă să știi să o și menții. Să îți dorești zilnic să te întorci cu drag acasă, la cei ai tăi, să existe înțelegere, respect, dragoste, armonie, prețuire. Bineînțeles că în fiecare familie există și discuții în contradictoriu, important este să știi cum să depășești acele momente, să inspiri încredere, să știi să lași de la tine atunci când observi că starea de spirit se înrăutățește, să cauți mereu soluții și căi de înțelegere, nu atacuri și cuvinte spuse la nervi. 

FAMILIA NU ESTE UN LUCRU IMPORTANT, ESTE TOTUL !


Să ne bucurăm zilnic de fiecare membru al familiei, să oferim dragoste și să împărtășim împreună atât momentele pline de bucurie și fericire cât și acele momente mai puțin plăcute, deoarece sângele niciodată nu se face apă!

sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Interna%C8%9Bional%C4%83_a_Familiei 

 

DORIS NEDELEA