JOCURI DISTRACTIVE PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI !

Inapoi la stiri

JOCURI DISTRACTIVE PENTRU COPII ȘI PĂRINȚI !

Ne concentrăm pe timpul petrecut alături de copii și încercăm să le oferim copilașilor momente distractive în toată această perioadă. Pentru astăzi, venim cu două propuneri pentru părinții care doresc să intre pentru câteva clipe în lumea copiilor și să-și distreze prințișorii. 

 

 „Comanda trei!”

De cele mai multe ori, copilul are tendința de a uita să urmeze toate instrucțiunile pe care le primește la un moment dat.

Pentru a-l obișnui să fie atent la instrucțiunile respective, mai ales cele legate de rutina zilnică (cum ar fi să se dezbrace de pijama, să-și ia hainele de casă și să aducă în bucătărie paharul cu apă ce a stat în camera sa peste noapte), implică-l în următorul joc.

Practic, „Comandă trei” va fi o comasare a trei dintre activitățile zilnice pe care copilul trebuie să le facă. Astfel, în loc să-i spui: „Dezbracă-te de pijama, îmbracă-te cu hainele de stat în casă și vino la bucătărie cu paharul din camera ta!”, precizează doar: „Comanda trei!”. Copilul va ști imediat ce are de făcut și vor crește șansele să parcurgă toate etapele rutinei de dimineață, fără că tu să fii nevoită să-i repeți mereu ce are de făcut.

Poți folosi „Comandă trei!” pentru orice alte activități de zi cu zi, determinându-l pe copil (de la 3 ani în sus) să fie ordonat și receptiv întreagă zi.
Dă-i și lui ocazia să folosească această comandă cu tine, dar cu activitățile pe care le dorește el.

 
 „Simon spune… pe dos!”

Dacă pentru varianta originală a jocului „Simon spune” copilul trebuia să execute instrucțiunile primite, în cadrul acestui joc, copilul va trebui să fie atent când nu are voie să facă ceva. Mai mult, comenzile formulate trebuie să fie mai neobișnuite (de exemplu:”Scarpină-te în urechea stânga”, „Imită o maimuță” etc.).

Explică-i micuțului (de la 4 ani în sus) că vei formula o comandă dar, atunci când îți vei ține mâinile în poală, el va trebui să o îndeplinească, oricât de ciudată i se va părea. În schimb, dacă nu îți vei ține mâinile în poală, nu va trebui să o execute.

Datorită jocului va învața treptat să acorde mai multă importanță detaliilor și să fie mai receptiv la ceea ce i se spune.

 

DORIS NEDELEA