ZILELE OPEREI ”CONSTANTIN PAVEL” - TREI ZILE ONLINE ȘI LA TELEVIZOR!

Inapoi la stiri

ZILELE OPEREI ”CONSTANTIN PAVEL” - TREI ZILE ONLINE ȘI LA TELEVIZOR!

 Rigoletto (joi 21 mai ora 19.00).

 

În perioada 19 - 21 Mai 2020, Palatul Culturii Bistrița organizează ediția XI-a a unui eveniment îndrăgit de amatorii muzicii clasice - Zilele Operei ”Constantin Pavel” sub o altă formă, menită să respecte condițiile impuse de situația socială actuală.
Astfel vom transmite live pe profilurile instituției de pe Facebook, YouTube, site-ul http://www.palatulculturiibistrita.ro/ dar și pe televiziunile locale AS TV și Sângeorz TV
câteva din cele mai apreciate spectacole de operă organizate în anii trecuți de către
Palatul Culturii Bistrița.
Pe posturile de televiziune AS TV și Sângeorz TV marți de la ora 19:00 veți putea urmări ”La Traviata”. 

Opera este în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii.

Premiera operei a avut loc la Teatro La Fenice din Veneția, în data de 6 martie 1853. Prima reprezentație a fost un eșec, datorat în primul rând mediocrității interpretării. Abia la reprezentația din 6 mai 1854 pe mica scenă a teatrului San Benedetto, tot de la Veneția, opera a avut un real succes. 

Astăzi o puteți urmări online sau la televizor!

 

Miercuri, de la ora 20:00 veți putea urmări ”Bărbierul din Sevilla”. 

Este o operă în trei acte, compusă de Gioachino Rossini în 1816 avându-l ca figură centrală pe Figaro. În unele situații, actul întâi și al doilea se interpretează fără pauză, și sunt luate drept primul act, iar al treilea drept al doilea act.

Alte personaje la fel de importante sunt Rosina, Don Basilio, Doctorul Bartolo și Contele Almaviva. Personajele secundare sunt Bertha, Fiorello. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea. Aceasta operă a fost inspirată din nuvela lui Pierre Beaumarchais cu același nume.

 

Joi, de la ora 19:00 vă puteți delecta cu ”Rigoletto”, operă în trei acte de Giuseppe Verdi.
Vizionare plăcută !