VREMEA PLOIOASĂ DE AFARĂ NU NE ÎMPIEDICĂ PENTRU A NE PETRECE TIMPUL DISTRACTIV ALĂTURI DE CEI MICI! IATĂ CÂTEVA IDEI DISTRACTIVE PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII!

Inapoi la stiri

VREMEA PLOIOASĂ DE AFARĂ NU NE ÎMPIEDICĂ PENTRU A NE PETRECE TIMPUL DISTRACTIV ALĂTURI DE CEI MICI! IATĂ CÂTEVA IDEI DISTRACTIVE PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII!

Avem parte de câteva zile cu vreme ploioasă, iar copiii nu se pot bucura de natură și de jocurile în aer liber, astfel că părinților le este de cele mai multe ori dificil să găsească activități recreative și educative care să fie și în interesul copiilor.

Nici o grijă, dragi părinți, v-am pregătit în rândurile ce urmează câteva idei de jocuri interesante și distractive.

Eu zic să înceapă distracția!

 

1. Jocul „Spionez”

Cum se joacă?

Fiecare persoana implicată în joc alege un obiect din casă pe care îl spionează.
Spre exemplu:
Jucător 1: Spionez ceva de culoare galben!
Jucător 2: Veioza!
Jucător 1: Nu!
Jucător 2: pixul de pe dulap!
Jucător 1:Da!
Dacă ai ghicit obiectul spionat, e rândul tău să spionezi. Dacă nu ai ghicit atunci cel care a spionat înainte va mai spiona încă o dată un alt obiect. Dacă încerci de mai multe ori și nu ghicești obiectul, te poți da bătut, dar nu va fi rândul tău la spionat.

 

2. Jucați-vă de-a „Detectivul

Reguli: O persoană din grup va fi detectivul și va părăsi camera la început, în timp ce se va alege o altă persoană din grup care va trebui să fie ghicită (găsită) de către detectiv.

Jocul devine amuzant pentru că atunci când detectivul se întoarce în cameră, persoana care trebuie ghicită de către el va face cu ochiul subtil spre o altă persoană din grup care se va ridica și va face ceva dramatic (orice). Iar jocul continuă astfel; detectivul are doar două șanse să ghicească persoană desemnată de grup la începutul jocului.

Ai nevoie de: mult spatiu și atitudinea potrivită.

Cine câștigă: Detectivul care prinde cel mai repede persoana desemnată de grup să fie prinsă.

 

3. Puneți perne în pat, pături și plapume pe lângă (sau pe podea) și provoacă-l la o luptă sumo

Peter Pan vs. Căpitanul Hook, Cowboy vs. Indieni, etc. Lasă-l să te învingă și spune-i că te predai.

 

4. „Încearcă să reproduci ceea ce ai auzit!”

Invită-ți copilul (de la 3 ani în sus) să asculte o poveste scurtă și simplă. Ai grijă ca, după fiecare pasaj semnificativ al poveștii, să oprești înregistrarea și să-l rogi să reproducă ceea ce a ascultat până în acel moment. Observă cât de fidel poate reda ceea ce a auzit.

Dacă îți dai seama că micuțul se descurcă bine, poți opta pentru povești mai complexe.
Implicându-l în această activitate îl vei ajuta nu numai să-și îmbunătățească atenția, ci și capacitatea de concentrare. Mai mult, este o ocazie bună pentru a-și îmbogăți vocabularul.

sursa: tikaboo.ro

DORIS NEDELEA