CARAVANA FOLCLORICĂ 2020 - ONLINE !

Inapoi la stiri

CARAVANA FOLCLORICĂ 2020 - ONLINE !

Uniunea mondială de folclor I.G.F. în colaborare cu Palatul Culturii Bistrița a lansat o propunere deosebită pentru promovarea soliştilor vocali de muzică populară din întreaga lume. În acest sens s-a iniţiat o Caravană folclorică prin care soliştii din ţările membre I.G.F. să fie prezenţi pe scenele Europei. Iniţiativa a prins repede contur prin efortul a patru Federaţii Naţionale de folclor : România, Italia, Franţa şi Spania.

Datorită situației actuale, caravana folclorică din acest an se va organiza online în perioada 26-28 iunie. Președintele IGF, prof. dr. Dorel Cosma a venit cu această inițiativă, iar membrii organizației au răspuns afirmativ acestei invitații, deoarece în aceste vremuri, pe care am ajuns să le trăim, folclorul este cel care ne ajută să mai uităm de momentele triste și ne dă un impuls de a profita de acest timp, în limita posibilităților pe care le avem. 

În acest an, la caravana folclorică online și-au anunțat participarea douăspreze țări: - Elveția, Costa Rica, Cipru, Franța, Grecia, Israel, Italia, Spania, Turcia, Ucraina, Vietnam și bineînțeles România. Întreg programul artistic îl veți putea urmări pe pagina oficială de Facebook a Palatului Culturii, de asemenea pe canalul de Youtube, dar și la televizor pe posturile de televiziune AS-TV și Sângeorz-TV. 

În prezent se lucrează la programul pe care dorim să îl oferim tuturor telespectatorilor în aceste zile de sfârșit de iunie și o dată finalizat îl vom posta atât pe ziarul nostru online Bistrița Culturală cât și pe celelalte mijloace mass-media, cu care colaborăm. 

 

DORIS NEDELEA