CRONICA UNEI SERI DE IANUARIE !

Inapoi la stiri

CRONICA UNEI SERI DE IANUARIE !

Pe o vreme care i-ar face pe mulţi să nu iasă din casă ori să se întoarcă din drum, abandonând sau amânând vreun demers, câţiva frumoşi ai nebunelor oraşe, ca să nu spun nebuni ai frumoaselor oraşe, formulă uzată şi depăşită, că nu ştim cine nu mai corespunde pe deplin , am ajuns şi stat, de bună voie, vreo două ore bune, la „Casa cu Lei”, locul deja cunoscut al desfăşurării întâlnirilor Societăţii „Conexiuni” din Bistriţa. Şi am rămas „înzăpeziţi” în propriile gânduri, idei, vise, cugetări, trăiri, la plus, la minus infinit, nu grade. O stare care ne da târcoale încă de la începutul acestui an şi acum a sosit momentul realizării ei.
Dar cine îl poate împiedica pe un poet în drumul lui?
Ce forţe şi miracole îl îngrădesc, dacă el nu vrea?
Mai liber ca niciodată, omul de cuvinte se deschide ca o carte în faţa ochilor însetaţi de adevăr, dar şi de frumos.
Reuniţi într-o frumoasă seară de ianuarie, căreia creatorul şi creatorii i-au pus pe creştet aură de nemurire, pentu că mai suntem în lună cu Eminescu, membrii Societăţii „Conexiuni” au citit din creaţii proprii, au depănat amintiri cu cărţile anului 2013, şi-au mărturisit aşteptările lui 2014, care nu vor întârzia să apară şi unele chiar bat la uşă, cu nerăbdare.
Nimeni nu-i poate lua poetului bucuria unei noi cărţi.
Au fost prezenţi la „Casa cu Lei”: Ioan Cioba, Radu Feldiorean, Ştefan Veşcari, Al. C. Miloş, Ovidiu Pojar, Eugenia Zegrean, Lucreţia Bucur, Victoria Fătu-Nalaţiu, Iulia Paţiu, Niculae Vrăşmaş, Gheorghe Mizgan, Menuţ Maximinian, Victor Ştir.
Şi pentru câteva clipe, iarna a trecut pe lângă noi, prin noi, ne-a lăsat foaia albă, ce aşteaptă să fie scrisă.

 

ELENA M. CÎMPAN