ACORDURI MUZICALE EUROPENE PE MELEAGURI BISTRIȚENE

Inapoi la stiri

ACORDURI MUZICALE EUROPENE PE MELEAGURI BISTRIȚENE

Muzică, dans și voie bună în acest sfârșit de săptămână la Fischerman's în Colibița. Încă de la intrarea în Colibița artiștii străini au început să se mire de frumusețile naturii pe care județul nostru le are. Plăcut impresionați de peisajul din Colibița și de aerul curat unii dintre ei ne-au mărturisit că nu vor să se mai întoarcă acasă, cel puțin pentru o lună.

 

         Prima ediție a festivalul de muzică populară tradițională intitulat "Caravana folclorică" a debutat sâmbătă la Colibița într-o atmosferă minunată pe pontonul vilei Fischerman's.  Peisajul, atmosfera și soarele care nu ne-a uitat nici de această dată au reușit să dea manifestării culturale organizată de Uniunea Europeană de Folclor și Extraeuropeană, Primăria Bistrița-Bârgăului și Centrul Cultural Municipal "George Coșbuc" Bistrița, o amploare deosebită, deoarece prin intermediul mijloacelor mass-media prezente, atât cei de acasă cât și cei din străinătate au avut ocazia de a viziona întregul program artistic.

         La deschiderea oficială au ținut să fie prezente și o parte din oficialitățile județului. Cuvântul de deschidere i-a aparținut celui care a venit cu inițiativa de organizare a unui astfel de festival, dr. Dorel Cosma – președintele Uniunii Europene și Extraeuropene de Folclor, după care a preluat microfonul primarul comunei Bistrița-Bârgăului, cel care a primit cu drag această idee și a susținut evenimentul și din punct de vedere financiar, Vasile Laba și președintele Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

         Programul artistic a început în jurul orei 19:00, soliștii de muzică populară din diferite colțuri ale lumii având la dispoziție câte 10 minute pentru a încânta publicul prezent cu 2-3 piese din țara și zona din care provin. Alături de toți cei 12 invitați ai folclorului bulgar, italian, spaniol, ucrinean, maghiar și grecesc, au fost invitate în spectacol și ansamblurile de dansuri populare, "Balada", "Colibița" și "Cununa de pe Someș", formații care fac parte și din Asociația Națională de Folclor din România.

         Deși spre seară aerul puțin rece a început să-și facă simțită prezența, zeci de persoane prezente la eveniment au ales să rămână până la sfârșitul spectacolului, aplaudându-i cu drag pe oaspeții noștri de peste granițe.

         Au fost două seri frumoase, pline de culoare și folclor tradițional datorită costumelor și melodiilor invitațiilor noștri străni, care în doar câteva ore s-au împrietenit și au mărturisit că pe 30 iunie, atunci când fiecare se va întoarce acasă, vor duce cu ei amintiri și multe poze cu locurile minuntate vizitate timp de 3 zile în județul Bistrița-Năsăud.

Doris Gîța