FLORI, ZÂMBETE, CÂNTECE PENTRU STIMATELE FEMEI VÂRSTNICE

Inapoi la stiri

FLORI, ZÂMBETE, CÂNTECE PENTRU STIMATELE FEMEI VÂRSTNICE

Un spectacol de o sensibilitate aparte dedicat „Zilei Femeilor Vârstnice” a avut loc la Teatrul de Vară de pe pietonalul din Bistriţa.
Într-o organizare de excepţie a Primăriei municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” şi Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Bistriţa-Năsăud au fost oferite frumoaselor doamne – mame, bunici, străbunici – tuturor celor cu suflet mare şi care ne-au dat viaţă, un spectacol de o înaltă ţinută artistică oferit de Ansamblul folcloric „Cununa de pe Someş” al C.C.M. „George Coşbuc” Bistriţa şi de Grupul Vocal al Pensionarilor, un grup cu valori reale şi cu solişti de mare ţinută şi dăruire.
Doamnele au fost salutate, omagiate şi li s-a adus un prinos de recunoştinţă pentru tot ce au făcut, având „părul nins”, dar cu inima şi sufletul tinere, scoţându-se în evidenţă caracterul deosebit şi stima de care se bucură din partea semenilor şi a celor care le iubesc, precizând aceste aspecte de către vorbitori: Nastasia Melian - din partea Persoanelor Vârstnice, prof. dr. Dorel Cosma – directorul C.C.M., Nicolae Pop – vicepreşedintele Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice B-N şi viceprimarul Bistriţei – George Avram. Din partea Primăriei Bistriţa au fost oferite frumoase şi gingaşe garoafe tuturor femeilor prezente de către viceprimarul George Avram, un gest nobil şi frumos.
În faţa unei săli arhipline au evoluat pe scenă, într-un spectacol de ţinută şi de suflet, Grupul Vocal al Pensionarilor, cu un repertoriu deosebit, culegând ropote de aplauze, urmat de Cornelia Horobeţ, cu o voce caldă, sensibilă, care a interpretat romanţe, orchestra profesionistă a C.C. M. Bistriţa, condusă de prof. Ioan Lazăr, cu un repertoriu de o valoare şi interpretare de excepţie, suite de dansuri populare româneşti ale cunoscutului şi apreciatului ansamblu folcloric „Cununa de pe Someş” din Bistriţa.
Sărbătoarea femeilor vârstnice a fost încheiată printr-un regal de muzică populară susţinut de cunoscuţii, consacraţii şi profesioniştii artişti ai genului muzical – Mariana Sigartău şi Petre Petruse, care au „încălzit sufletele” doamnelor prezente, alături de Cristina Livia Scurtu şi Adina Băieşiu. Să ne trăiţi mulţi şi fericiţi ani frumoase şi stimate doamne!

IOAN LAZĂR