"ÎNTÂLNIRILE LITERARE SUNT CELE CARE ALIMENTEAZĂ MODUL DE A FI ÎN RÂNDUL ÎNROBIŢILOR DE CUVÂNT ŞI SPIRIT."

Inapoi la stiri

Întâlnirile literare  sunt cele care  alimentează modul de a fi  în rândul  înrobiţilor de cuvânt şi spirit.

Nu există restricţie  cerească ăi nici  oprelişte pamânteană  în legătură cu  folosirea cuvintelor lumii.  Uneori distanţele  se topesc, dimensiunile se cuibăresc în cercuri de lună plină,  geografia munţilor se modelează în unde  de culori, sonorităţile literelor se poticnesc în fuziuni nevăzute de gânduri. 

Pe acest fundal se naşte ceva lin, ca o lumină  de catifea, cad înserări în  ape împietrite atunci când poeţii  din versurile lor recită în faţa altor poeţi.  Totul se pune în straturi de linişti atunci când vezi scriitorii  mângâind coperţi de cărţi.

Apoi, se schimbă veacul,-  brusc, fără tăgadă, fără înştiinţare. Este vorba de  intrarea în casa lui George Coşbuc, în casa lui Liviu Rebreanu, în casa inimii  cuvîntului  general din Limba Română mondială.

Mulţumim  Transilvaniei şi oamenilor lor, organizatori ai periplului nostru printer cuvinte,  în mijloc de martie 2014, pentru  a sărbători continuu poezia.

Acel ceva lin, ca o lumină  de catifea a coborât peste noi de peste mări şi ţări, din America.

            Theodor Damian  umblă prin lume cu Lumina lină, cu speranţa sosirii zorilor de ziuă în literatura română.  Îi mulţumesc acestui misionar de lumină care ne face fericiţi, iar  noi aici privim, în fiecare an,  Gloria fericirii lui  izvorată din Sfânta poezie.

 

Ioan Gâf-Deac