ÎN LUMEA PĂPUȘILOR

Inapoi la stiri

ÎN LUMEA PĂPUȘILOR

 

         În stagiunea teatrală 2013, teatrul de păpuși "ALEXANDRU MISIUGA", a Centrului Cultural  Municipal "George Coșbuc" din Bistrița a avut o activitate, constituită din spectacole, foarte bogată și diversificată.

         În luna martie trupa de păușari a prezentat un spectacol cu piesa de teatru "PUNGUȚA CU DOI  BANI", pe scena Palatului copiilor, unde publicul a fost format din elevii claselor I-IV, de la Școala Generală Nr. 4 din Bistrița. Publicul a fost foarte receptiv și a savurat cu plăcere piesa de teatru, amuzându-se de baba din poveste și admirând vitejia cocoșului.

         În luna aprilie trupa de teatru de păpuși a fost invitată de Camera de Comerț pentru a susține un spectacol în aer liber pentru copiii bistrițeni. Păpușarii și păpușile lor au susținut un spectacol cu piesa de teatru "GÂSCANELUL", alături de clovnul Bibi și de piesa de teatru muzical "PĂPUCII GÂSCANULUI".

         Lunile februarie, martie, aprilie au fost dedicate repetițiilor și pregătirilor pentru punerea în scenă a noii piese de teatru pentru copii "PINOCCHIO", iar în 13 mai a avut loc și premiera. Spectacolul-premieră a lui "PINOCCHIO" a avut un succes răsunător. Pinocchio și celelalte personaje din piesă au însuflețit și îmbogățit inimile celor 500 de copii din sala de spectacol.

         A doua zi după premieră Pinocchio, Gepetto, Mangiafuoco, marionetele teatrului și mascotele precum iepurele, Mickey Mouse și Minnie, au fost invitați în platourile de filmare a postului de televiziune naționale "NAȚIONAL TV" din București, în emisiunea "SĂ V-AMINTIȚI DUMINICA" a Corinei Chiriac. Aici, păpușile și păpușarii, au făcut animație, au dansat și au interpretat un fragment din piesa de teatru "PINOCCHIO".

         Întorși acasă, păpușile și păpușarii și-au continuat spectacolele din stagiune. Astfel în aceeași săptămână a fost prezentată, pentru copiii orașului, "Povestea medievală a măcelarului" la "CASA CU LEI" din Bistrița. Copiii s-au bucurat de noutățile aflate din poveste și de frumoasele exponate ale edificiului.

         Ca în fiecare an, ziua de 1 Iunie a fost plină de bucurii dar și de spectacole. Astfel că, teatrul de păpuși, a fost prezent peste tot, acolo unde bineînțeles au fost și copii. Piesa de teatru de păpuși "PUNGUȚA CU DOI BANI" a fost jucată pentru copiii dela C.S.E.I. nr.1 Bistrița.  

"SCUFIȚA ROȘIE", Iepurele, Vânătorul, Mickey și Minnie au fost printre copii și alături de ei, pe pietonalul orașului Bistrița, în acțiunea organizată de "TV BISTRIȚA" și "REALITATEA" pentru copiii bistrițeni, de 1 Iunie.

          În după masa zilei de 1 Iunie "SCUFIȚA ROȘIE" , alături de celelalte personaje din poveste, mânuite de păpușarii trupei de teatru "ALEXANDRU MISIUGA", au animat și bucurat inimile copiilor prezenți la acțiunea organizată de "CASA EMA".

          În perioada imediat următoare, trupa de teatru de păpuși a Centrului Cultural Bistrița au oferit, spre bucuria tuturor copiilor din C.S.E.I. nr.1 Bistrița, piesa de teatru de păpuși "IEDUL CU TREI CAPRE".

         În 10 iunie, formația a susținut un spectacolla Casade Cultură din Sigmir pentru copiii din această localitate. Copiii s-au putut bucura de muzica veselă pregătită special pentru această zi, de clovnul Bibi, de personajele din piesa de teatru pentru copii "PUNGUȚA CU DOI BANI" și de povestea muzicală "INVITAȚII IEPURAȘULUI", unde copiii au dansat alături de Iepuraș, Vânător, Ursul Moș-Martin, maimuțica Cici, Pinguinul, Mickey-Mouse și Minnie. La finalul spectacolului clovnul Bibi le-a oferit copiilor și câteva baloane colorate.

         La sfârșitul stagiunii teatrale, trupa de teatru de păpusi, se pregătește pentru spectacolele din cadrul Zilelor Municipiului Bistrița.

 

 

                                                           CORNELIA APOSTOL