ANSAMBLURILE FOLCLORICE "CUNUNA DE PE SOMEŞ" ŞI "BALADA" PREZENTE LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR "MUZICI ŞI TRADIŢII ÎN CIŞMIGIU 2013"

Inapoi la stiri

ANSAMBLURILE FOLCLORICE

Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii înCişmigiu” este singurul eveniment de acest tip din zona de sud a României şi unul dintre evenimentele marcante ale anului cultural românesc, în care prezenţa în România a unor importante ansambluri folclorice din ţară şi din întreaga lume reprezintă o recunoaştere naţională şi internaţională.

Ajuns la cea de-a VII-a ediţie, festivalul a fost organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin CreArT – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti și s-a  desfăşurat în perioada 21–23 iunie, în Parcul Cişmigiu.

Evenimentul a fost realizat în coproducţie cu Societatea Română de Televiziune şi în parteneriat cu Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Festivalul s-a deschis vineri, 21 Iunie, cu o paradă a costumelor populare româneşti şi internaţionale, pe traseul Piaţa George Enescu – CaleaVictoriei –Bulevardul Regina Elisabeta – Parcul Cişmigiu.

Alături de cele mai cunoscute ansambluri folclorice din țară au mai participat și străini din Serbia, Bulgaria, Grecia, Republica Moldova și India. Spectacole folclorice, târg de meşteşugari, zonă gastronomică, plimbări cu trăsuri şi ponei, ateliere de creaţie şi multe alte surprize au fost  pregătite  de bucureşteni în parcul Cişmigiu.

Solişti cunoscuţi de muzică populară, orchestre, ansambluri folclorice profesioniste, minorităţi, comunităţi naţionale şi grupuri de copii au concertat pe parcursul celor trei zile pe scenele amenajate pe peluza restaurantului Monte Carlo (Scena Mare), la Foişori “Fân Zone”.

Peste1200 de artişti au încântat publicul prezent la Festivalul Internaţional de Folclor “Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” .Cele două ansambluri representative pentru judeţul nostrum, "Cununa de pe Someş" şi "Balada" au prezentat bucureștenilor un obicei tradiţional de nuntă  de pe Valea Someșului Mare, iar grupul vocal ,,Valeria Peter Predescu,, și renumiţii soliști vocali  Cornelia Aredelean Archiudean și Alexandru Pugna au fost cei care au reuşit să completeze paleta artistică. Conducerea muzicală  a fost asigurată de prof. Ioan Lazăr, iar coregrafia de către prof. Teodor Pușcaș.

                                                                                                                    Prof. Teodor Pușcaș