CARAVANA FOLCLORICĂ I.G.F. SE APROPIE DE FINAL

Inapoi la stiri

CARAVANA FOLCLORICĂ I.G.F. SE APROPIE DE FINAL

-    relatare din Ourense – Spania  -

 

Aseară peste 1000 de spectatori au fost prezenți în piața centrală a orașului Ourense din Spania unde  reprezentanții a peste zece țări participante la Caravană, au susținut un spectacol de gală.

Toți artiști au fost aplaudați la scenă deschisă minute în șir. Am avut de asemenea și mulți susținători români în rândul spectatorilor care nu au uitat de unde au plecat şi  scandat cu bucurie şi mândrie  ”România, România…”.

Spectacolul a fost prezentat chiar de președintele federației spaniole de folclor – Jose Antonio Vinas Mira, care este și vice-președinte al Uniunii Internaționale de Folclor. Ne-am bucurat și de prezența autorităților locale galițiene.

De remarcat, preocuparea deosebită a organizatorilor pentru condițiile de cazare care a fost asigurată la un  hotel de 4 stele, care face parte dintr-un renumit complex termal ”Caldaria”.

Seara s-a încheiat într-o atmosferă caldă ce poate fi caracterizată de cuvintele, prietenie și pace. Pe acorduri de muzică grecească toți cei prezenți s-au prins pe finalul serii într-un dans al bucuriei și prieteniei.

Astăzi va avea loc întâlnirea cu primarul din Ourense, iar spre seară se va desfășura spectacolul de încheiere, într-o locație  specială din cadrul complexului termal, urmând ca mâine toate delegațiile caravanei să se întoarcă spre casă.

Putem spune că a fost un turneu extraordinar, cu spectacole de muzică folclorică din peste 10 țări de calitate, iar iubitorii genului şi bineînţeles şi spectatorii noştri fideli vor avea ocazia să urmărească imagini de pe tot parcursul turneului, într-un film ce urmează a fi realizat în zilele următoare de către Viorel Veșcari şi asistat de Emila Cotul, film ce va fi promovat în întreaga lume.

 

prof. dr. Dorel Cosma