SCULPTÂND ISTORIE - HAR ȘI DĂRUIRE !

Inapoi la stiri

SCULPTÂND ISTORIE - HAR ȘI DĂRUIRE !

Vineri, ora 16, la deja cunoscuta CASA CU LEI de pe ”Ulița ugurească” (Nicolae Titulescu  Nr.8) a avut loc vernisajul unei expoziții deosebite a meșterului  artizan din Bucovina, Florin Constantin Cramariuc. Prezenți la vernisaj Alexandru Pugna, Mihai Berbunschi, Elena M.Cîmpan  și artizanul Florin Cramariuc și-au susținut în cuvinte meșteșugite, potrivite evenimentului, scurte dar concludente pledoării legate de autenticitatea și nesecata forță a folclorului bucovinean și românesc deopotrivă.

Elemente diverse sculptate în mierea lemnului , unele piese fiind prezentate chiar în premieră la CASA CU LEI , au încântat inimosul public prezent la eveniment, aducând tuturor aminte de puterea și valoarea tezaurului popular, de simplitatea și măreția obiectelor traditiționale.

Vajnic continuător al meșterilor artizani de altădată, bun valorificator al elementelor specifice tradiționale și mai ales înzestrat  și talentat sculptor în lemn, Florin Cramariuc a punctat la Bistrița cu ocazia ”Zilelor Bistriței Medievale-2013” (unde a avut deschis și pe pietonal un vizitat stand) și la CASA CU LEI o importantă și sperăm memorabilă filă din cariera sa.

Expoziția ”SCULPTÂND ISTORIE-HAR ȘI DĂRUIRE. AUTENTICITATEA MEȘTERULUI POPULAR FLORIN CONSTANTIN CRAMARIUC” este deschisă la CENTRUL DE ARTĂ TRADIȚIONALĂ BISTRIȚA, "CASA CU LEI" din 28 iunie timp de o lună și desigur vă așteaptă cu amabilitate și bucurie.

 

LuciD