PREMIERĂ ABSOLUTĂ LA BISTRIŢA! 2000 DE SPECTATORI AU APLAUDAT OPERA "NABUCCO" DE GIUSEPPE VERDI

Inapoi la stiri

PREMIERĂ ABSOLUTĂ LA BISTRIŢA! 2000 DE SPECTATORI AU APLAUDAT OPERA

Fenomen artistic, în premieră absolută, care a fost găzduit de municipiul Bistriţa, în prezenţa unui număr de aproximativ 2000 de spectatori, cifră record la un spectacol de operă, desfăşurat într-o tot atât de celebră sală – Biserica Evanghelică din Bistriţa, care a declanşat trăiri şi sentimente de o înaltă intensitate emoţională prin desfăşurarea unor importante şi valoroase forţe artistice deosebite - Opera Română Craiova - pentru a pune în scenă şi a reda celebra şi inegalabila operă „Nabucco”, aparţinând marelui compozitor Giuseppe Verdi.
Fiind şi primul spectacol de acest gen din istoria Bistriţei – opera Nabucco – a fost un excelent şi valoros cadou oferit bistriţenilor, şi nu numai, de către Primăria municipiului Bistriţa, prin implicarea directă a primarului municipiului Bistriţa, ing. Ovidiu Creţu, organizator fiind Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, condus de prof. dr. Dorel Cosma.
Acest superb şi deosebit spectacol a fost oferit de Primăria municipiului Bistriţa cu ocazia manifestărilor dedicate Comemorării a 70 de ani de la deportarea evreilor din judeţul Bistriţa-Năsăud în lagărele morţii de la Auschwitz şi Birkenau, evenimentul fiind transmis şi în direct de Radio Cultural Online – Bistriţa Culturală.
Cei care au încântat asistenţa şi au creat o seară magică de vis, de trăiri intense şi de satisfacţii depline ale sufletului şi inimii, au fost profesioniştii artişti de la Corul şi Ansamblul de Balet al Operei Române din Craiova, care şi-au etalat calităţile excepţionale de care dispun în spectacolul extraordinar de operă susţinut.
În preambulul evenimentului au rostit alocuţiuni privind importanţa, valoarea şi semnificaţia acestei seri magice şi a megaconcetului, a premierei absolute, cu implicaţiile în comunitate şi în viaţa artistică prof. dr. Dorel Cosma – director C.C.M. „George Coşbuc” Bistriţa, care a mulţumit primarului pentru cadoul oferit bistriţenilor şi ing. Ovidiu Creţu – primarul municipiului Bistriţa, care a scos în relief atrocităţile comise împotriva poporului evreu şi speranţa că istoria nu se va repeta niciodată.
Opera a avut o distribuţie valoroasă: Nabucco – Ştefan Ignat (Bucureşti), Ismael – Florin Ormenişan, Zaccaria – Sorin Droniceanu, Abigaille – Dragana Rodakovic (Serbia), Fenena – Florentina Soare, Abdallo – Bogdan Olaru, Marele Sacerdot – Ioan Cherada şi Ana – Nicoleta Calcior (Timişoara).
Celebra operă a lui Giuseppe Verdi este compusă din patru acte, libretul fiind de Temistocle Salera, iar premierea absolută a operei a avut loc la Milano, la Teatro alla Scola, la data de 9 martie 1842.
La finalul megaconcertului, artiştii profesionişti au fost aplaudaţi şi ovaţionaţi minute în şir, la scenă deschisă.
Un regal de muzică universală, supervaloroasă, într-o seară magică, pentru care Primăria, primarul – ing. Ovidiu Creţu, prof. dr. Dorel Cosma – director C.C.M. „George Coşbuc” Bistriţa merită felicitările noastre.

IOAN LAZĂR