BISTRIŢA - PUNTE CULTURALĂ ÎNTRE FRANŢA ŞI USA

Inapoi la stiri

BISTRIŢA - PUNTE CULTURALĂ ÎNTRE FRANŢA ŞI USA

Centrul Cultural Municipal Bistriţa, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox au organizat, în premieră în Biserica Protopopiatului Bistriţa, un recital cameral şi o lansare de carte care au adus în faţa bistriţenilor invitaţi din SUA şi Franţa.
Manifestarea a fost deschisă de directorul Centrului Cultural, Dorel Cosma, şi de preoţii Nicolae Feier şi Vasile Beni. Primul act cultural săvârşit în Biserica de la Coroana a fost lansarea volumului „Cap Bonne Esperance” aparţinând poetului francez Joel Conte, preşedintele Asociaţiei Europene de Poezie. Interesant este faptul că un poet parizian este un bun ambasador al României şi al judeţului nostru, printre poeziile incluse în volum aflându-se două care au ca temă Festivalul „Nunta Zamfirei” şi festivalul Internaţional de Literatură „Liviu Rebreanu”. Despre volum şi poet a vorbit Elena M. Cîmpan, preşedinta Societăţii Scriitorilor „Conexiuni”, care a subliniat faptul că poezia intră pe uşa din faţă a nemuririi.
Recitalul făcut de autor din creaţiile proprii şi sesiunea de autografe au încheiat, cu succes, prima parte a evenimentului.
Tenorul Florin Ormenişan a prezentat, apoi, partea muzicală, bistriţenii bucurându-se de participarea extraordinară a pianistei Patricia Brandy Danzig din SUA, care, acompaniată de Simion Petrencu – la vioară şi Raluca Pesclevei – la violoncel, a susţinut un recital aplaudat de bistriţenii prezenţi în spaţiu sacru al bisericii.
Între cei prezenţi la eveniment s-au numărat şi Gavril Ţărmure – manager CJC, Mihaela Ţărmure – consilier superior Consiliul Judeţean, prof. Mărioara Buzilă, scriitorii Dora Alina Romanescu, Victoria Fătu Nalaţiu, Ioan Cioba, Gheorghe Mizgan, Al. C. Miloş.

MENUŢ MAXIMINIAN