CARAVANA FOLCLORICĂ I.G.F ÎNCEPE ASTĂZI, 13 IUNIE, LA BUCUREŞTI

Inapoi la stiri

CARAVANA FOLCLORICĂ I.G.F ÎNCEPE ASTĂZI, 13 IUNIE, LA BUCUREŞTI

Ediţia a II-a a Caravanei I.G.F. se va desfăşura în acest an la Muzeul Satului şi Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti. Manifestarea va începe astăzi, 13 iunie, de la ora 13:00 cu primirea oficială a oaspeţilor. Încă de joi dimineaţa reprezentanţii ţărilor participante au ajuns în aeroportul din Bucureşti, de acolo ei fiind preluaţi şi conduşi de către organizatori spre cazare. Primii musafiri ai ediţiei din acest an au fost reprezentanţii ţării sfinte, respectiv Amalia Cohen, Rami Yehuda şi Shlomo Azulay din Israel. Au sosit mai apoi "Los Mackay" din Argentina, Jarmila Tomčíková din Cehia, Martin Augustin din Spania, Inoria Bande din Italia, Alena Vasilenka şi Dziana Vodneva din Belarus, Amican Atak şi Emre Oncul din Turcia şi grupul "René" din Franța.

În cadrul spectacolului de mâine seară, de la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti alături de  toţi reprezentanţii ţărilor amintite mai sus, vor evolua pe scenă din partea României interpreţii de muzică populară ai Centrului Cultural Municipal, dar şi solişti de renume din Bucureşti, acompaniaţi de orchestra profesionistă a Centrului Cutural Municipal "George Coşbuc" Bistriţa, dirijor prof. Ioan Lazăr şi de asemenea ansamblurile din cadrul Asociaţiei Naţionale de Folclor din România: "Ţara Vrancei" - Focşani, "Mărţişorul" - Olt, "Maria Lătăreţu" - Tg. Jiu, "Flori de Romanaţi" - Olt şi "Doina" - Bucureşti. 

Ediţia din acest an a Caravanei Folclorice I.G.F este organizată cu sprijinul Centrului Cultural Municipal Bistriţa, Muzeului Satului Bucureşti, a Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti, a Ligii Culturale Fiii Gorjului şi bineînţeles a Federaţiilor de Folclor I.G.F din România, Bulgaria, Serbia, Italia, Spania şi Franţa. 

Caravana Folclorică va porni duminică, 15 iunie, de la Bucureşti spre Bulgaria, a doua ţară gazdă unde artiştii vor poposii timp de două zile. urmându-şi mai apoi traseul stabilit, respectiv Serbia, Italia, Spania şi Franţa. Pe data de 30 iunie, după un lung traseu dar sperăm noi şi o frumoasă experienţă, musafirii noştri se vor întoarce acasă.

Întreg spectacolul folcloric va fi transmis vineri de la ora 13:00 şi sâmbătă ora 18:00 în direct la RADIO BC !

Redacţia BC le urează tuturor artiştilor drum bun şi mult succes!