DESPRE CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL "GEORGE COŞBUC" ...

Inapoi la stiri

DESPRE CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL

INSTITUŢIA OFERTEI CULTURALE

  

        Centrul Cultural din Bistriţa s-a impus în ultimii ani prin activităţi şi acţiuni culturale naţionale şi internaţionale, reuşind prin strategiile concrete, aplicate cu precizie, să implice nu numai oamenii Cetăţii, dar şi persoane şi personalităţi din geografia mare a ţării şi de peste hotare.

        Sub conducerea profesorului dr. Dorel Cosma toate aceste activităţi pe plan intern şi extern au primit şi un aspect de arhivare concretă prin apariţia revistei trimestriale “Conexiuni”, care a consemnat cu precizie şi aplicaţie gazetărească toate activităţile Centrului Cultural, dialogurile internaţionale şi sărbătorile Cetăţii cu reverberaţie în ţară şi peste hotare.

Din Paris, din Heidelberg, din Petersburg, sau alte centre culturale, cu parfum istoric, ne parvin semen şi însemne ale aprecierii activităţii Centrului Cultural Municipal “George Coşbuc” din Bistriţa, al conducătorului acestuia, într-o imagine de spirit pe care nu am mai întâlnit-o la alte centre culturale similare.

Mari actori, mari cântăreţi de muzică lirică, de operă sau de folk, caricaturişti din ţară şi peste hotare, scriitori de pantheon au onorat şi au înnobilat Centrul Cultural, impunând nevoia continuităţii, a diversificării pe orizontală, şi nu în ultimul rând al perfecţionării percepţiei actului de spirit şi educaţie în rândul spectatorilor, în număr din ce în ce mai mare, şi spre bucuria tuturora, tineri din liceu, participanţi activi la tot ceea ce oferă scena, simezele, şi cenaclul literar, într-un flux de activităţi unic, repetabil şi aşteptat.

         

 

 

Cornel Udrea