ANSAMBLUL FOLCLORIC „BRANISLAV NUSIC” REPREZINTĂ TRADIŢIILE SERBIEI LA FESTIVALUL „NUNTA ZAMFIREI”

Inapoi la stiri

ANSAMBLUL FOLCLORIC „BRANISLAV NUSIC” REPREZINTĂ TRADIŢIILE SERBIEI LA FESTIVALUL „NUNTA ZAMFIREI”

În sudul Serbiei se află situat oraşul Vladicin Han, un oraş micuţ dar care are o cultură şi o societate artistică unică.

Se poate spune că este o cultură unică - datorită numărului ridicat şi al frumuseţii membrilor săi, care este fără discuţie impresionantă, dar şi prin prisma numărului ridicat de spectacole la care au luat parte, a premiilor şi distincţiilor primite – oraş mic însă o cultură şi o societate artistică mare. Societatea de cultură şi artă „Branislav Nusic” a început activitatea încă din anul 1930, nefiind însă un grup constant în activitate - începând să lucreze continuu abia din anul 1983 - este considerat un ansamblu artistic încă tânăr, însă cu o bogată experienţă, având un impresionant portofoliu de spectacole şi festivaluri la care a luat parte.

Prin păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor Sârbeşti, prin dansuri caracteristice tuturor zonelor culturale ale ţării, Ansamblul folcloric „Branislav Nusic” a reuşit să atragă atenţia şi să câştige un număr mare de premii: de 6 ori a reuşit să se situeze între cele mai bune grupuri folclorice din Serbia, a câştigat premii pentru cea mai bună coregrafie, pentru munca de cercetare de succes şi o mulţime de alte premii, scrisori de apreciere şi diplome. Însă, de departe, aplauzele milioanelor de fani ai folclorului rămân cele mai dragi realizări ale grupului folcloric „Branislav Nusic”.