DUPĂ REABILITARE „BĂTRÂNA DOAMNA” – CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL VA DEVENII PALATUL CULTURII DIN BISTRIŢA!

Inapoi la stiri

DUPĂ REABILITARE „BĂTRÂNA DOAMNA” – CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL VA DEVENII PALATUL CULTURII DIN BISTRIŢA!

În anul 2013 „Bătrâna Doamnă” – Centrul Cultural municipal a intrat într-un proces de reabilitare, de întinerire. Aceasta, prin grija şi sprijinul Primăriei Bistriţa, a Consiliului Local, în mod deosebit a domnului primar, un primar cu aleură europeană - Ing. Ovidiu Teodor Creţu, dar şi a viceprimarilor: domnii Ioan Peteleu şi George Avram, cât şi a consilierilor locali. La întinerirea „Bătrânei Doamne” - Casa de Cultură nu a mai contat culoarea politică.

Se efectuează de specialişti – arhitecţi, ingineri, constructori, zidari, faianţari, tâmplari betonişti, forjori, mecanici etc, lucrări de reabilitare, de întreţinere, de consolidare a scheletului urban cu o vechime de peste 100 de ani. Se verifică şi se modernizează instalaţiile electrice, cele sanitare, se întăreşte rezistenţa clădirii. Firma ce efectuează aceste lucrări este profesionistă, serioasă şi se înscrie în graficul timpului de execuţie.

Se preconizează ca lucrările de reabilitare să se încheie în primăvara lui 2015 şi cum sunt în oraş şi Judeţ mai multe Centre Culturale – „Bătrâna Doamnă” unde se derulau şi se derulează evenimentele culturale majore de tradiţie ale Bistriţei va trebui să îşi schimbe numele în buletin, numindu-se de anul viitor „PALATUL CULTURII” cum există şi în oraşele mari Europene din ţară: Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu-Mureş.

Deasemenea când atâtea instituţii culturale se închid din lipsă de fonduri, la Bistriţa s-a deschis „Casa cu Lei”, centrul de artă populară unde periodic se desfăşoară expoziţii de artă populară, naţională şi internaţională, expoziţii de pictură, lansări de cărţi, întâlnirile cenaclului „Conexiuni” cu scriitori din ţară şi străinătate, expoziţii de fotografii, conferinţe pe teme culturale şi ştiinţifice diverse etc.

Cele scrise în această consemnare, m-am bucurat să le aud din gura şi inima unui bistriţean autentic – directorul viitorului „PALAT AL CULTURII” din Bistriţa - D.nul Prof.Dr. Dorel Cosma, preşedinte şi al I.G.F – Federaţia Internaţională de Folclor!

Alexandru Cristian Miloş