„GORENKA” ESTE GRUPUL FOLCLORIC CE REPREZINTĂ RUSIA ÎN ACEST AN LA FESTIVALUL „NUNTA ZAMFIREI”

Inapoi la stiri

„GORENKA” ESTE GRUPUL FOLCLORIC CE REPREZINTĂ RUSIA ÎN ACEST AN LA FESTIVALUL „NUNTA ZAMFIREI”

Ansamblul de dansuri populare „Gorenka” functionează încă din anul 1972, absolventul institutului de cultură din Moscova, A.N. Brandikov a fost cel care s-a ocupat de organizarea şi buna funcţionare al acestui grup folcloric.

Un prim obiectiv major, a celor de la „Gorenka”, îl reprezintă creşterea nivelului de creativitate şi profesionalism prin perseverenţă, muncă la repetiţii şi prin acumularea unei vaste experienţe în cadrul spectacolelor şi festivalelor la care iau parte.

Primele programe artistice au fost create chiar de către fondatorul grupului de dansuri populare, A.N. Brandikov, pe baza folclorului din -zona- Ural. Ansamblul „Gorenka” a participat la Festivaluri organizate în diferite zone a regiunii Chelyabinsk şi a fost întotdeauna primit cu căldură în Kurgan, Ekaterinburg şi Perm.

În prezent, directorul acestui ansamblu de dansuri populare este creativa şi energica Nina Nosova. Odată cu sosirea ei la cârma grupului, într-o perioadă relativ scurtă, au fost create o serie de repertorii interesante şi variate.