GRUPUL FOLCLORIC „MIROMAGNUM” REPREZINTĂ ITALIA LA BISTRIŢA ÎN CADRUL FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL „NUNTA ZAMFIREI”

Inapoi la stiri

GRUPUL FOLCLORIC „MIROMAGNUM” REPREZINTĂ ITALIA LA BISTRIŢA ÎN CADRUL FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL „NUNTA ZAMFIREI”

Muzica, dansul, culorile, cultura şi tradiţiile din sudul Italiei sunt reprezentate de către "Folk Group Miromagnum", care şi-a început activitatea în 1980 în Mormanno, un mic oraş din Calabria, în mijlocul „Parcului Naţional Pollino”.

Grupul se numeste "Miromagnum": o alegere care nu este deloc întâmplătoare. Ideea provine dintr-o inscripţie de pe fontul Bisericii S.Maria del Colle, biserică unde s-au botezat toți oamenii din Mormanno. Ce alegere mai bună ar putea fi acolo decât aceasta?

În mod miraculos, istoria, locul rural și imaginația, toate elementele de o alchimie antică, toate converg în "Miromagnum". Miromagnum ceea ce înseamnă "eu văd cel mai bine" - "eu sper pentru ce este mai bine" este cu siguranță spiritul interior care mai transmite încă lumina „de mare speranţă” pe care aceşti "Fondaori" ai grupului artistic au vrut să o realizeze.

În momentul de faţă, numărul membrilor în interiorul grupului folcloric numără aproximatix 70 de membri, dintre care muzicieni, dansatori şi cântăreţi. Ansamblul de dansuri „Miromagnum” are deja  peste 30 de ani de activitate - de spectacole în întreaga lume - iar costumele, coregrafiile şi cântecele populare au fost şi sunt foarte apreciate în toate colţurile lumii în care aceştia au ajuns.