ANSAMBLUL FOLCLORIC KALARIS - KETEGYHAZA DIN UNGARIA PREZENT ŞI ÎN ACEST AN LA FESTIVALUL „NUNTA ZAMFIREI”

Inapoi la stiri

ANSAMBLUL FOLCLORIC KALARIS - KETEGYHAZA DIN UNGARIA PREZENT ŞI ÎN ACEST AN LA FESTIVALUL „NUNTA ZAMFIREI”

Şcoala de dans s-a înfiinţat în anul 2003, cu numele de „Institutul de artă primară “Kalaris”. Mai multe generaţii au luat parte la cursurile şcolii, începând de la clasa I -a până la clasa a XII – a.

Materialul claselor este format pe baza cererilor educaţiei culturale şi planului educaţional format de Ministerul Educaţiei.

În repertoarul formaţiei găsim coreografii din toate zonele ţării, unde se vorbeşte limba maghiară. Pe lângă aceste dansuri tradiţionale, mai întâlnim şi coreografii de la alte naţiuni:  români, ţigani şi şvabi.

De la înfiinţare au luat parte la multe festivaluri şi spectacole în Ungaria, dar şi în străinătate: Italia, România şi Olanda, iar în anul 2007 Institutul de artă primară “Kalaris” a primit calificativul „Excelent”

Instututul de artă primară “Kalaris” are ca scop menţinerea şi dezvoltarea culturii de mişcare a copiilor şi a tineretului şi capacitatea de creare a relaţiilor interpersonale. Directorul şi coregraful şcolii şi al ansamblului este Halmi Zoltan, iar Primarul comunei Chitchaz, unde îşi desfăşoară activitatea ansamblul de dansuri populare, este Doamna  Kalcso   Istvanne Maria.