"PACE, SPERANŢĂ, CREDINŢĂ, IUBIRE", ESTE MESAJUL "NUNŢII ZAMFIREI" CĂTRE LUME

Inapoi la stiri

Centrul Bistriţei a fost ocupat de admiratorii folclorului mondial miercuri, de la ora 20.00, pentru spectacolul de gală al Festivalului Internaţional "Nunta Zamfirei". Directorul festivalului, Prof.Dr. Dorel Cosma, a dat drumul catorva porumbei albi, iar unul s-a aşezat pe mâna sa. Directorul Centrului Municipal Cultural Prof.Dr. Dorel Cosma, a transmis mesajul "Pace, speranţa, credinţa, iubire", din partea festivalului, a Bistriţei şi a României, un conţinut emoţionant, aplaudat de artişti şi de spectatorii numeroşi.

În prezenţa primarului Bistriţei, ing. Ovidiu Teodor Creţu, a viceprimarului George Avram, a subprefectului Ovidiu Frenţ, a conducătorilor de grupuri din străinătate, au urcat pe scenă, în ordine, ansamblurile "Golden Dobrudja" din Bulgaria, "Kalaris" din Ungaria, "Lubuski" din Polonia, "Gorenka" din Rusia, "Exal Dabka" din Israel, "Miromagnum" din Italia, "Elwadi Elgadid" din Egipt şi "Branislav Nusic" din Serbia. Fiecare ansamblu a prezentat mai mult decât suite de dansuri populare, încercând tablouri cu sugestii mai ample pentru tradiţia culturii populare din care provin.

Spectacolul s-a încheiat cu o secvenţă oficială, în care Prof.Dr. Dorel Cosma, directorul Uniunii Mondiale de Folclor, i-a invitat pe scenă pe insotitorii grupurilor, ce au mulţumit organizatorilor pentru a le fi oferit posibilitatea de a participa la un aşa Festival "cum n-a fost la nimenea". În alocuţiunea rostită, directorul Cosma a mulţumit primarului ing. Ovidiu Teodor Creţu pentru sprijinul acordat şi pentru a fi fost in fiecare seară alături de artişti şi spectatori, de asemenea, participanţilor pentru efortul făcut de a veni la noi de departe.

Reluând mesajul Bistriţei şi al României către lume: "Pace, speranţă, credinţă, iubire", Prof.Dr. Dorel Cosma a spus: "Să ne vedem sănătoşi la ediţia jubiliară din 2015!", moment în care focurile de artificii au înflorit pe cerul Bistriţei şi au încheiat "Nunta" din acest an, într-o "risipă" de frumuseţe şi entuziasm.