LECTURA, LA ZI - "ÎNDRĂGOSTITĂ DE UN MASAI", DE CORINNE HOFMANN

Inapoi la stiri

LECTURA, LA ZI -

O poveste de viaţă şi de dragoste în Kenya zilelor noastre, Editura "Allfa", Bucureşti, 2005, traducere din limba germană de Mihaela Dinklage:

"Atunci când pune pentru prima dată piciorul pe pământ african, Corinne nu bănuieşte că viaţa ei va lua o turnură decisivă. Venită în Kenya pentru a-şi petrece concediul, Corinne descoperă, la vârsta de 27 de ani, o dimensiune cu totul nouă a dragostei. Este suficientă privirea pătrunzătoare a războinicului-masai Lketinga, pentru ca ea să renunţe, împotriva oricărei raţiuni, la viaţa ei din Elveţia: la prietenul ei, la cultura sa, la afacerile profitabile. Se mută în mijlocul sălbăticiei, în patria tribului Samburu, lângă marea ei dragoste africană, unde cunoaşte atât „raiul", cât şi „iadul".

Trăieşte ani plini de aventură, ani de dragoste, dar şi de renunţări şi probleme fără sfârşit: o comunicare anevoioasă, un mod de viaţă neobişnuit şi o ierarhie socială cu totul diferită. Bolile care îi ameninţă viaţa, foametea, comportamentul lui Lketinga dominat de o gelozie exagerată şi conflictele culturale, care nu mai puteau fi mascate, fac în cele din urmă imposibilă viaţa de cuplu a celor doi. După patru ani de convieţuire, dragostea lor este definitiv distrusă. Corinne părăseşte Kenya împreună cu fiica lor, Napirai.

Corinne Hofmann s-a născut în anul 1960 la Thurgau (Elvetia), ca fiică a unei mame franţuzoaice şi a unui tată german. La 21 de ani îşi incepe propria afacere cu un magazin de haine second-hand şi rochii de mireasă. în anul 1986 îşi petrece concediul în Kenya, unde îl cunoaşte pe Lketinga, un războinic-masai, de care se îndrăgosteşte la prima vedere. Doi ani mai târziu, cei doi se căsătoresc şi au o fiică.

În 1998, publică romanul Îndragostită de un masai, povestea sa de dragoste şi de viaţă din Kenya, care va deveni în scurt timp un bestseller, fiind, până în prezent, tradusă în 23 de limbi. Următoarele două cărţi - Adio, Africa (2003) şi Revedere in Barsaloi (2005) - au devenit, la rândul lor, bestseller-uri."

Elena M. Cîmpan