MAI SUNT 2 ZILE PÂNĂ CÂND VA ÎNCEPE FESTIVALUL TRADIȚIILOR ȚIGĂNEȘTI LA BISTRIȚA!

Inapoi la stiri

MAI SUNT 2 ZILE PÂNĂ CÂND VA ÎNCEPE FESTIVALUL TRADIȚIILOR ȚIGĂNEȘTI LA BISTRIȚA!

Festivalul ce se va desfășura vineri 15 august, începând cu ora 17:00, la Bistrița - organizat de către Primăria Bistrița și Centrul Cultural Municipal ”George Coșbuc” - va aduce în fața publicului formații de dansuri tradiționale țigănești din București, Iași, Mureș, Covasna și Bistrița-Năsăud.

Una dintre formațiile prezente la acest eveniment este și ”Romafest”, un ansamblu format din șapte băieți pasionați de dans. Nimic ieșit din comun până aici! Totuși, ei nu se ocupă de orice fel de dans, ci de body percussion sau percuție corporală. Grupul a plecat la dans în 2001, creație a unui impresar japonez care organiză festivaluri țigănești în Romania. A început să participe la zeci de spectacole, iar în 2007, în timpul unei reprezentanții la Sala Palatului din București, cei șapte au fost remarcați de un reprezentant al ”Cirque du Soleil”, care le-a cerut să danseze în cadrul celebrului circ.

Baieții nu au nevoie de muzică, o creează chiar ei în timp ce dansează. ”Romafest” ar putea concura cu succes cu echipa de dansuri irlandeze a lui Michael Flatley, ”Lord of the Dance”. Își mișcă atât de repede picioarele, încât cu greu îi poți urmări!