EXPOZIȚIE DE SCULPTURĂ - DARIUS HULEA - ”ANONIMUS”

Inapoi la stiri

EXPOZIȚIE DE SCULPTURĂ - DARIUS HULEA - ”ANONIMUS”

La Galeriile U.A.P - Arcade 24 din Bistrița - în prezența unui public avizat, iubitor de artă de calitate a avut loc vernisajul expoziției de sculptură - Darius Hulea - ”Anonimus”.

Sculptorul este câștigătorul concursului și bursei de sculptură ”Grigore Bradea” din 2013 - instituite de familia sculptorului Grigore Bradea și U.A.P - Bistrița-Năsăud.

Curatorul expoziției este criticul de artă - Oliv Mircea, iar sculptorul vernisat a avut ca invitați pe artiștii plastici și profesori ai universităților de artă și design din Cluj-Napoca, ex-senatorul prof.univ.dr. Ioan Sbârciu și prof.univ.dr. Radu Moraru, care au remarcat talentul indiscutabil al acestui tânăr sculptor de 28, cât și importanța acestei expoziții personale a acestuia în destinul său spiritual, cultural și artistic.

Spicuim din discursurile elogioase la adresa sculpturilor lui Darius Hulea: ”Conceperea acestor lucrări au la bază plăcerea pentru desen și modul în care tușa lăsată pe hârtie va contura și concentra toate elementele în jurul său”.

O expoziție eveniment a lunii august ce merită vizitată, lucrările sugerând și o călătorie în timp în era de aur a umanității, în timpul oamenilor-uriași - Nefilimi - evocați de cărțile sacre ale oamenilor.

Alexandru Cristian Miloș