REPREZENTANȚII ADMINISTRAȚIEI LOCALE PREZENȚI ÎN PRIMA ZI DE SPECTACOL LA HEIDENFELD!

Inapoi la stiri

REPREZENTANȚII ADMINISTRAȚIEI LOCALE PREZENȚI ÎN PRIMA ZI DE SPECTACOL LA HEIDENFELD!

Zilele Bistriţei 2014 au început în forţă şi în Heidenfeld – Viişoara, locul în care s-au adunat sute de iubitori de muzică populară, amatori de bere, mici, frigărui sau vată pe băţ dar și reprezentanţii administraţiei locale - în frunte cu domnul primar ing. Ovidiu Teodor Crețu - administrației judeţene, şefi de instituţii, consilieri municipali și invitaţi din străinătate. Delegațiile din străinătate, prezente la eveniment, au avut parte de o surpriză plăcută din partea Directorului Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Prof.Dr. Dorel Cosma, care i-a prezentat personal și le-a oferit cu ajutorul Filarmonicii instituției culturale municipale o deosebită surpriză muzicală, interpretând câte o scurtă partitură din țărie pe care aceștia o reprezintă

Nu puţini au fost şi cei care, încă din prima zi, au profitat de ocazie să se distreze rotindu-se în instalaţii de bâlci sau aruncând la ţintă.

Mai multe ansambluri folclorice au încântat publicul care a venit în număr mare să asculte cântece populare, dar şi să vadă dansuri din diverse zone ale judeţului.

Chiar dacă mulți bistrițeni contestă încă decizia luată de municipalitate, de a muta zilele municipiului Bistrița în complexul Heidenfeld (muzica folclorică și standurile de alimentație publică) decizia este una cât se poate de înțeleaptă. Doar cei mai tineri și care nu își mai amintesc cum era înainte - când evenimentul se desfășura în orașul nostru, fie că este vorba de Piața Centrală sau Bulevardul Decebal cu fumul greu de suportat, trafic blocat și aglomerație infernală - nu apreciază decizia luată de a separa modul de sărbătorire al orașului cu expoziţii şi concerte în centru, respectiv cu spectacole de folclor, standuri alimentare și alte distracții în Complexul Heidenfeld.

Spectacolul continuă și astăzi, cu alte surprize pregătite bistrițenilor, la Viișoara vom putea urmări mai multe ansambluri folclorice de valoare dar și bine-cunoscuții interpreți foarte dragi românilor Cristian Pomohaci și Mariana Anghel.