CORALA ”COROANA” A PROTOPOPIATULUI BISTRIȚA, A SUSȚINUT UN RECITAL ÎN CADRUL REUNIUNII CORALE ”BARTOLOMEU ANANIA” EDIȚIA A V-A

Inapoi la stiri

CORALA ”COROANA”  A PROTOPOPIATULUI BISTRIȚA, A SUSȚINUT UN RECITAL ÎN CADRUL REUNIUNII CORALE ”BARTOLOMEU ANANIA” EDIȚIA A V-A

Cu prilejul Reuniunii Corale ”Bartolomeu Anania” ediția a V-a, Corala ”Coroana” a Protopopiatului Bistrița, a susținut un frumos recital în Biserica Evanghelică.

Corala ”Coroana”, a fost înfiinţată în anul 1994 la solicitarea părintelui protopop Baciu Viorel din iniţiativa dirijoarei Prof. Rozalia Fucă-Tomescu.

Corala „Coroana” are în repertoriu piese religioase, fiind prezentă în fiecare duminică dând răspunsuri la sfânta liturghie.

Este prezentă la slujbele arhiereşti, praznice împărăteşti , la sărbătorile mari de peste ani : Naşterea Domnului ( Crăciunul),Botezul Domnului ( Boboteaza),Învierea Domnului (paştele ),Pogorârea Sfântului Duh ( Rusaliile)Adormirea Maicii Domnului, Naşterea Maicii Domnului, Înălţarea Sfintei Cruci , susţinând concerte cu această ocazie.

În luna august a anului 2013 a participat la concursul „Lăudaţi pe Domnul” organizat de Mitropolia Clujului unde a obţinut locul II pe Eparhie. A participat la festivalul „ Flori Dalbe” organizat de Centrul de Conservare Cercetare şi Promovare a Culturii Tradiţionale din Judeţul Mureş.

Dirijoarea prof. Fucă-Tomescu Rozalia a primit diplomă de aleasă cinstire din partea Mitropolitului Înalt Preasfinţitul Andrei Andreicuţ, pentru întreaga activitate dirijorală, în cadrul protopopiatului Bistriţa.