SPECTACOLUL DE OPERĂ ”AIDA”, UN SUCCES DEPLIN!

Inapoi la stiri

SPECTACOLUL DE OPERĂ ”AIDA”, UN SUCCES DEPLIN!

La spectacolul oferit de Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc”, cu sprijinul Primăriei Bistrița, au participat sute de oameni - ocupând până la refuz locurile din Biserica Evanghelică - în frunte cu Primarul  ing.Ovidiu Teodor Creţu, secretarul municipiului - Floare Gaftone, consilierii municipali - Alexandru Toniuc şi Alin Seserman, numeroşi şefi de instituţii şi iubitori ai muzicii.

Aseară, a vibrat pe ritm de operă, creația lui Giuseppe Verdi -”AIDA” -  Concertul, fiind inclus în programul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la exodul saşilor bistriţeni în Austria şi Germania.

Creația marelui compozitor italian, a fost realizată pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo şi pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Opera lui Giuseppe Verdi ”AIDA” este compusă după un libret de Antonio Ghislanzoni. Aşadar, apare ca o operă scrisă la comandă. În ciuda acestui fapt, lucrarea compozitorului italian, se înscrie printre cele care au constituit un adevărat progres în muzică şi în realizarea de spectacole.

La Biserica Evanghelică, “Aida”, a fost interpretată de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, spectacolul fiind regizat de Marius Vlad Budoiu pentru partea artistică şi de Csonka Zoltan, regizor de platou. Dirijorul orchestrei a fost Adrian Morar, iar dirijorul corului – Corneliu Felecan. Spectacolul s-a bucurat de un succes deplin, publicul bistrițean fiind interesat, doritor și iubitor de asemenea spectacole de calitate. Felicitări organizatorilor!