”INTEGRALA STUDIILOR TRANSCEDENTALE” LA SINAGOGA DIN BISTRIȚA

Inapoi la stiri

”INTEGRALA STUDIILOR TRANSCEDENTALE” LA SINAGOGA DIN BISTRIȚA

Centrul Cultural Municipal „G.Coşbuc”, Bistriţa, Primăria Bistriţa, Societatea de Concerte în parteneriat cu Centrul Judeţean pentru Cultură au oferit publicului bistriţean meloman, în sala cochetă şi sacră a Sinagogii din Bistriţa, un regal pianistic. Spectatorii şi-au putut achiziţiona la intrare şi un album CD cu pianistul ungur.
Recitalul susţinut de un mare pianist maghiar, Josef Balog (Ungaria), laureat al Concursului Internaţional „Bartok-Liszt” de la Budapesta, a cuprins, în premieră – „Integrala Studiilor Transcedentale” de Franz List. O seară de vis şi de meditaţie, de încântare muzicală şi artistică.
Lucrările muzicale ale romanticului Liszt, de data aceasta a adus în faţa publicului studii muzicale cu o puternică vibraţie ce frizează modernitatea contemporană a secolului 21. Liszt şi Chopin reprezintă nume de referinţă în muzicologia lumii.
Muzicianul maghiar a făcut dovadă unei înzestrări naturale deosebite şi a unei virtuozităţi pianistice excepţionale.
Un nou moment de referinţă în calendarul muzical, simfonic şi instrumental în deschiderea stagiunii muzicale de toamnă 2014, după cum menţiona dr. în muzicologie, prof. Gavril Ţărmure, director al Centrului Judeţean pentru Cultură BN, în prezentarea pianistului din Ungaria, cât şi a viitoarelor evenimente muzicale ce se vor derula la Centrul Multicultural – Sinagoga Bistriţa.

Alexandru Cristian Miloș